Egy kis BiteFight történelem

A BiteFight játék Magyarhonban 2007. április 20-án indult – reményeim szerint hosszú – útjára. Kb. 4-5 nap múlva megszületett az első új szerver, az s2. Június elején már élt az s3 is, sőt az újonnan regisztrálókat már az s4-re irányította a rendszer. Nem sokkal később elindult az s5 is.
Akkoriban még nem a szerverek kihaltsága, a játékosok inaktivitása jelentett problémát. Elméletileg 30 000 felhasználót bírt el egy-egy szerver, mégis belassultak időnként. Még több BiteFight Birodalomra volt szükség…

A játékkedv idővel lanyhult, a játékosok nagy része inaktívvá vált. Felmerült a szerverek egyesítésének kérdése. A magyar szerverek egyesítése 2013. október 24-én valósult meg:

• s1, s2, s3, s4, s5 –> s5
• s6, s7, s8, s9, s10, s11 –> s11
• s12, s13, s14, s15, s16, s17, s18 –> s18

Bejelentkezési problémák előfordultak, de pár nap alatt helyreállt a rend.

A BiteFight 19.Birodalom szervere 2015. november 29-én nyílt meg.

A BiteFight játék kezdetén minden regisztráló megkapta a saját "Internetes vadászat linkjét". Ez volt az ún. "harapólink". Ezt lehetett elhelyezni bizony szabályok betartásával itt-ott. Ha valaki rákattintott, megharaptad. Akit megharaptál, az ott helyben regisztrálhatott is a játékba.
A fejleszthető képességek látszólag már akkoriban is ugyanazok voltak, mint a maiak és ugyanúgy 5 ponttal kezdett mindenki, de…
A most igencsak elhanyagolt Karizma (Személyiség) fejlesztése például akkor még igen fontosnak számított. Ha magas volt a személyiséged értéke, nagyobb valószínűséggel vihettél be "kritikus ütést". Ez kétszer akkorát sebzett, mint a többi.
A különböző képességek fejlesztése nem ugyanannyiba került és bizony jóval drágább volt, mint ma.

A kezdetek kezdetén (és még egy jó ideig), a karakter csak akkor volt támadható, ha az életereje 25 pont felett volt. Néhányan ezt ki is használták és tartósan 25 pont alá állították be. Meg lehetett oldani, de érdekes problémákat okozott a karakter tulajdonosának. 🙂 Az életerőt nem csak a kitartás, hanem a szintváltás is növelte.

BiteFight csatajelentés

Természetesen akkoriban még a fegyverek, vértek stb. sem ugyanezek voltak (az új BiteFight cuccok). Kevesebb felszerelési tárgyunk volt és a képességeket növelték leginkább. (Persze akkor még a statok is többet értek.)
Csatázni 15 percenként lehetett (Árnyékuraknak 5 percenként) és fizetni kellett a keresésekért. Szint szerint volt meghatározva, meddig támadhatsz lefelé-felfelé és létezett "kezdővédelem is". Friss regisztrációjú játékosokat nem engedett támadni a rendszer.
Embervadászatra nem akciópontokat, hanem napi 2-4 órát kaptál, melyet a temetőzéshez hasonlóan használhattál fel. Nem kellett kattintgatnod. No és ne feledkezzünk el a lámpaoszlopokról sem, melyeknek időnként nekiütközött az ember! Zsákmány helyett naponta többször koppantál egy nagyot. 🙂

Sorolhatnám még a különbségeket, változásokat, de azt hiszem, ennyi épp elég. 🙂

Az új harcrendszer

Képességek és értékek

 Erő – növeli az általad okozott sérülést.

– Védekezés – növeli a rád mért ütésnek a kivédési esélyét, csökkenti az ellenség rád mérhető ütéseinek mennyiségét, növeli az életerő pontokat.

– Kitartás – csökkenti az ellenség rád mért ütéseinek az erősségét, és a gyógyulás gyorsaságában játszik fontos szerepet.

– Személyiség – növeli a saját és csökkenti az ellenség különleges képességeinek esélyét

– Alap ütés lehetőség és bónusz ütési lehetőség – ezek együttesen határozzák meg a %-os esélyét az ellenségre mért ütéseknek.

– Alap okozott sérülés és bónusz sérülés okozás – ezek együttes értéke határozza meg az ellenségre mért ütések sérülésének mértékét.

– Alap és bónusz speciális képességek – ezek együttesen határozzák meg a %-os esélyét annak hogy egy aktív speciális képesség érvényesül-e a harcban.

– Támadások – egy körben végrehajtható támadások száma (általában 1).

– Életerő – meghatározza, hogy milyen mértékben tudják megsebezni a teremtményedet, így képet kapsz a szükséges gyógyulásról. – Abban az esetben ha az életerő a csata során lecsökken nullára: elveszted a csatát.

– Regeneráció (gyógyulás) – Azon érték amivel minden órában visszatöltődik a karakter életereje

Alap és bónusz értékek  A bónusz-találat, -sebzés és speciális értékeket befolyásolják az azokhoz tartozó tulajdonságok – a sajátod és az ellenségeidé. Az alap-találat, -sebzés és speciális értékeket csak a tárgyak és néhány különleges képesség módosítja. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mondjuk a karaktered rendelkezik 12-es alap és 10-es bónusz sérülés okozással. Ennek megfelelően legalább 12-es sérülést fogsz okozni az ellenségnek. Az erőd és az ellenség kitartásától függően további 10 sérülést is tudsz ejteni.

A Harcrendszer

Egy küzdelem maximum 10 körből áll. Ha egy harcos életereje lecsökken 0-ára automatikusan veszít (dupla KO. lehetséges). A tízedik kör végén az a karakter nyer aki a legtöbb sérülést okozta a másiknak.

Egy harci kör menete*:

 – érvényesül egy aktív különleges képesség?

 – támadás

 – sérülésokozás

 – támadás kész, új kör *a harckör szimulálása a két karakter esetében egyszerre történik

Különleges képességek

Legalább 100 különleges képesség lesz az ami rendelkezésre fog állni. Ezek közül megkülönböztetünk AKTÍV és PASSZÍV különleges képességeket. Ezek közül az aktívakat tudod majd felhasználni a csata során. Például: Van 4 aktív képességed és minden jól ment: akkor mind a négy érvényesül egyszer a csatában. Minden képesség rendelkezik egy hatásossági időtartammal, ha szerencséd van akkor elég gyilkos ütés-kombókat lehet az ellenségre szabadítani. A passzív képességek folyamatosan aktívak a csata során és első sorban az értékek kerekítését szolgálják.

Hogyan tudok különleges képességet tanulni?

Minden karakter alapból rendelkezik egy különleges képességgel: a dupla ütéssel. További különleges képességi-pontokat lehet aranyért vásárolni (hogy maximum mennyit, az a szinted alapján van meghatározva). Ezekkel a pontokkal tetszés szerint tudod alakítani a karaktered különleges képességeit (ha a pontokat megvásároltad azok többé nem kerülnek semmibe). A legtöbb képesség szintkövetelményhez van kötve, szóval némi türelem kifizetődő lehet, ellenben a kiigazító képességek egy kevés mennyiségű pokolkristályt fognak igényelni.

A Harc érték

Az új harcrendszer életbe lépésével minden karakternek lesz egy „harc értéke”. Ez a szintből, képességekből, a különleges képességekből tevődik ki. Az ellenfél keresésnél ez az érték lesz az elsődleges a mostani szint-domináns rendszer helyett. A harc során zsákmányolható arany mennyiségére vonatkozóan szintén ez a szám lesz a meghatározó.

– keresés során nő a potenciális ellenfelek száma

 – kezdők védelmét is szolgálja ez a rendszer

 A harc érték a nagyobb csaták esetében is szerepet kap amiről bővebb információt a csatajelentés megjelenésekor kapsz.

Felszerelés beállítások (fontos!)

Az új harcrendszer miatt át kellett dolgozni az összes tárgyat. Az átdolgozás során figyelembe voltak véve a tárgyak régi tulajdonságai, de sajnos nem mindig lehetett megőrizni őket olyannak amilyenek voltak. Általánosságban véve most minden tárgy “ki van balance-olva”. Nincsenek nagy szint intervallumot átfogó a többihez képes rosszabbnak mondható tárgyak. Az árak tekintetében módosítások történtek – a magasabb szintű tárgyak körében találhatsz majd árcsökkenést.

Új klán-küzdelem opció

A hadüzenetben ki lehet választani a harcmező méretét. A háborúban mindaz részt vesz aki feliratkozott rá, és mindegyikőjük szépen harcolgatni fog egymással egyszerre. Az a klán nyer akinek a tagjai hamarabb küzdik le a másik klán tagjait olyan módon, hogy annak összes harcba bocsátkozó tagjának az életereje nulla legyen, tehát lényeges, hogy a harcba bocsátkozó karakterek életereje maximumon legyen amikor csatlakozik a klán harchoz. A harc lefolyását már a jelenlegi rendszerből ismeritek: Minden körben a résztvevők megtámadnak egy célt. A célkiválasztást befolyásolja a harcértéke egészen addig, amíg a pályán felelhető hasonló harcértékkel rendelkező ellenfél. Ezért előfordulhat hogy egy körben több ellenféllel is harcolsz majd egyszerre, vagy hogy a fél klán az utolsó megmaradt ellenfelet tapossa. A másik eshetőség, hogy te megtámadsz egy olyan karaktert aki szintén megtámadott egy másik karaktert (a te klánodból) ugyanabban a körben. A különleges képességek és felszerelések amelyek befolyásolják karakterisztikát (pl: éjszakai kabát) minden ellenféllel szemben aktívak lesznek a körön belül. A klán harc végén meg fog jelenni egy csatajelentés (az eddigiekhez hasonlatosan) és ki tudod majd választani, hogy az egész csata menetét végig szeretnéd e nézni, vagy csak azokat a csatákat amelyekben érintett voltál (mint támadó vagy védekező).

Pár új funkció

 – szintszűrési lehetőség a piacon és a kereskedőnél

– A klán vezetője automatikusan “meghívódik” a klán háborúba, tehát a klán háború most már így is megtörténik. Ez mindkét oldalra igaz, támadónak és védőnek is. Ha egy klántag csatlakozik a csatába, akkor a vezető meghívását vissza lehet vonni.

– új italok

– új kincsesláda funkció

– javított pontlista nézeti funkció

– új dizájn