A Bitefight-on a játékosok többsége igyekszik nem csak erőssé, hanem széppé is tenni a karakterét. Vannak akik idézeteket, billentyűrajzokat helyeznek el a karakterleírásban, mások csak egy-egy jelmondatot. Vannak persze olyanok is, akik semmit. Ebből adódik az első kérdés:

Jó-e, ha van karakterleírásod?

Nincs karakterleírás A Bitefight társas játék. A monitor előtt emberek ülnek, akik általában kíváncsiak a másik játékosra. Régen többet leveleztünk egymással és ebben nagy része volt a karakterleírásoknak is. Ha valakinek a leírásában – legyen az akár vámpír, akár farkas – valami felkeltette az érdeklődésünket, ráírtunk az illetőre. Ma már ez talán nem annyira jellemző, ugyanakkor a profilok mégis hatással vannak ránk.

Mit tudhatsz meg arról a játékosról, akinek üres a karakterleírása?
Elképzelhető, hogy kezdő és még nem ért a kitöltéséhez vagy pusztán nem érdekli eléggé a játék. Az is lehet, hogy szándékosan nem akar elárulni semmit magáról, de talán csak nincs kedve foglalkozni vele…
A másik fontos kérdés, hogy ki a szimpatikusabb számodra. Az, aki megmutat valamennyit magából, vagy az, aki nem törődik a kíváncsiságoddal? Én személy szerint azokat kedvelem jobban, akik engedik, hogy megismerjem őket.

Mi legyen a profilodon?

A karakterleírások 5 nagy csoportra oszthatók:

  • semmitmondó – Sokan csak egy csatajelentést másolnak be például. Ha számodra ez fontos csata volt, mások számára akkor sem jelent sokat. A legtöbben olvasatlanul ugorják át.
  • Hajrá Hiro!pozitív üzenetű – Ha a profil szemet gyönyörködtető, már önmagában az is pozitív üzenetet hordoz: fontosak számodra a játékostársak.
    Kifejezésre juttathatod a klánod iránti hűségedet, egy vagy több játékostársad iránti szimpátiádat, de akár a világ jobbá tételére irányuló vágyadat is…
  • gyűlölködő – Az ellenfél sértegetése téged minősít, nem őt. Ráadásul ha név szerint teszed, törlik a leírásod és büntit is kapsz.
    Ha nem farkast, hanem másokat sértegetsz (bőrszín, vallás vagy bármi más miatt), ki is tilthatnak a Bitefight-ról.
  • bosszantó – Jellemzően a túl hosszú vagy nehezen olvasható karakterleírások ilyenek. Némelyiken "láthatalan" szöveg szerepel – ezeket ki kell jelölni, hogy elolvashasd őket. Ha az ellenfeled bosszantása a cél, akkor ez is ajánlható, de mértékkel. Ha jelentik, a GO törölheti a leírásodat, mivel az ilyen profil többnyire szabálytalan is.
  • levelező – Gyakran használják üzengetésre a profilt a valaki által letiltott játékosok. "Akkor is elmondom, ha belegebedek! Akkor is elolvasod, ha nem akarod!" – Ennek nincs túl sok értelme. A BF bármelyik játékosa elolvashatja és adott esetben szórakozhat a letiltottságodon és tehetetlenségeden, haszna viszont nem sok lesz.

Használhatsz-e bármilyen betűtípust?

Mortis TactaPróbálkozhatsz különleges betűtípusokkal, de nem célszerű. Ha egy betű "túl szép", akkor sajnos általában nehezen olvasható. Rövid jelmondat így is "belefér", de hosszabb szöveg nem.
A másik veszélye a különleges betűknek, hogy nem mindenkinek az eszköze képes megjeleníteni őket. Előfordulhat, hogy amit te szépnek látsz, az valaki más számára csak egy kriksz-kraksz lesz. Jobb esetben valamelyik közönséges betűtípussal jelenik meg, de olvashatóan. Rosszabb esetben egyes betűk helyett csak "kockák" látszanak.

Bármilyen hosszú lehet a profilod?

A válasz egyértelmű: Nem.
Egyrészt a túlzottan széthúzott karakterleírás szabálytalan, másrészt csak meghatározott számú betűt, számot vagy egyéb jelet ("karaktert") helyezhetsz el benne. Hiába próbálsz meg beírni sok szép idézetet és több kódot, nem fog sikerülni. Hiába másolod be a kódot például, ha túl hosszú. A játék által már fölöslegnek ítélt rész le fog belőle maradni és így a kód nem működhet. Nem azt fogod látni a profilodon, amit szeretnél.

Hibás kód

Hogyan tehetsz képet a profilodra?

Sárkány s5

Valódi képet sehogy. Feltöltheted a képet valahová és belinkelheted, de ez már nem ugyanaz…
Tehetsz viszont a karakterleírásodba billentyűrajzokat (ASCII art). Ezek többé-kevésbé képként jelennek meg, ugyanakkor megvannak a korlátai ennek a megoldásnak is.
Nem lehet  túl részletes a rajz, mert nem fér be a kódja a profilodba. Ha befér is, szöveget már nem sokat írhatsz mellé.
A különböző böngészők másképp jelenítik meg az egyes betűtípusokat, ezért van amelyik rajz az egyikben szép, a másikban "hülyén néz ki". Szerverfüggő is a dolog. Ami az s5-ön jól néz ki, az esetleg az s11-en csíkos lesz és túl nagy.

Ugyanaz a profil két különböző böngészőben:

BiteFight profil

Hogyan tedd be a billentyűrajzot a karakterleírásodba?

Sárkány s11 Nos, először is keresni kell egyet, ami tetszik és nem is túl hosszú a kódja. A honlapunkon szereplő kódok kipróbáltak, tehát működnek. Amit a netről gyűjtesz be, az nem feltétlenül…
Ha a Bitefight-on bárhol találsz egy neked tetsző rajzot, annak a kódját is "lenyúlhatod" minimális szakértelemmel. (Persze nem biztos, hogy nálad is épp olyan lesz, mint az eredeti.)

A billentyűrajzok kódját nagyon pontosan kell bemásolni (Ctrl+C, Ctrl+V), különben szétcsúszik a kép. Minden egyes karakternek jelentősége van. Ha másik szerverről emelted el a kódot, akkor elképzelhető, hogy a betűméretet vagy a betűtípust meg kell változtatnod, hogy olyan legyen, amilyet szeretnél.

A karakterek beillesztésének legegyszerűbb módja a copy-paste módszer. Lényege: a (meg)kívánt karaktert kijelölöd, vágólapra másolod, beilleszted a profilodba. Beillesztés után megadhatod a méretét, színét.
Az alábbi oldalon rengeteg speciális karaktert találsz: https://www.copypastecharacter.com

Bármilyen színű lehet a szöveg a profilodon?

Lényegében igen. A "Beállításokban" felajánl Neked a játék elég sok lehetőséget. Választhatsz betűtípust, betűméretet, megvastagíthatod a karaktereket, valamint írhatsz dőlt betűket is. Csak annyit kell tenned, hogy kijelölöd a szöveget, amit formázni akarsz, majd rákattintasz a szerkesztőben a megfelelő jelre, opcióra.
Ugyanígy választhatsz betűszínt is. Érdemes keresned egy oldalt, ahol szerepelnek a hexadecimális színkódok (kettőskereszt, utána 6 szám). Ott azokat a színeket is megtalálod, amelyeket nem látsz a profilod szerkesztőjében. Csak annyi a teendőd, hogy a játék által beírt színkódban a számokat kicseréled a Neked megfelelő számokra.

Formázás

Összegzőül csak ennyit mondhatok: Ne hagyd üresen a profilodat! Kezdj hozzá most és szépítgesd később is! 🙂

https://hiro.honlapoptimalizalas.eu/wp-content/uploads/kardascii.jpghttps://hiro.honlapoptimalizalas.eu/wp-content/uploads/kardascii-102x150.jpgFitzRoyBiteFightBillentyűrajz,Formázás,ProfilA Bitefight-on a játékosok többsége igyekszik nem csak erőssé, hanem széppé is tenni a karakterét. Vannak akik idézeteket, billentyűrajzokat helyeznek el a karakterleírásban, mások csak egy-egy jelmondatot. Vannak persze olyanok is, akik semmit. Ebből adódik az első kérdés: Jó-e, ha van karakterleírásod? A Bitefight társas játék. A monitor előtt emberek...Az első harcos klán a magyar Bitefight szervereken!